La RoboCAT és el primer campionat de robòtica lliure de Catalunya. Està organitzat per l’Associació El Racó dels Robotaires, dedicada a la robòtica educativa i als projectes tecnològics. 

El Racó dels Robotaires, amb la iniciativa de la RoboCAT, vol  crear un entorn comú on compartir idees amb les persones que tenen inquietuds en aquest àmbit.  Desitgem fer accessible i assequible la realització d’activitats robòtiques pels centres educatius i cívics. Ens agrada la cooperació entre entitats, centres d’ensenyament, institucions i particulars per tal de crear sinèrgies. 

La RoboCAT és un campionat multidisciplinari que valora la programació i la construcció del robot, així com el propi muntatge i decoració del camp de competició. Cada any s’hi recreen aspectes del patrimoni artístic o natural de Catalunya. El camp de l’edició 2017  s’inspira en el geni figuerenc Salvador Dalí.

El cost d'inscripció el podreu consultar a la taula de continuació. En el moment d'efectuar el pagament de la inscripció us enviarem a la direcció que hagueu indicat un kit amb els quatre cubs de color del camp de competició i les cartolines de color del final del camp. 


   ACTUALITZACIÓ DE NOVA PÀGINA WEB I REGLAMENT

PREMIS RoboCAT 2017

1r Premi categoria primària

    

1r Premi categoria secundària (amb la col·laboració de la Fundació Princesa de Girona)

    Visita al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona acompanyats per la doctora Sílvia Osuna Oliveras (divendres 14 de juliol de 2017). Sílvia Osuna és guanyadora del Premi Fundació Princesa de Girona Investigació Científica 2016 per trobar una nova via per reduir els costos de producció de fàrmacs mitjançant la química computacional. Forma part del grup de recerca Química Teòrica i Modelatge i Enginyeria Molecular (QTMEM) de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC) de la UdG.

1r Premi categoria adults2. CALENDARI

RoboCAT BARCELONA
Dijous 20 d'abril de 2017 de les 17:30 a les 20:00 a l'Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana

RoboCAT MATARÓ
Divendres 21 d'abril de 2017 de les 17:30 a les 20:00 al TecnoCampus Mataró

RoboCAT GIRONA
Dissabte 29 d'abril de 2017 de 9 a 14 hores a l'Escola Els Estanys de Platja d'Aro

Gran Final RoboCAT 2017
Dissabte 27 de maig de 2017 al Pavelló Municipal de Vilablareix (Girona), en el marc d'activitats de la 3a edició de la jornada Girona+tecnològica

3. TEMÀTICA: Salvador Dalí i el Surrealisme oníric

Les Primeres Avantguardes van ser moviments creatius de la primera meitat del segle XX que proposaven nous llenguatges artístics, basats en l'experimentació de materials i tècniques. Els seus artistes no desitjaven que l'art fos una mera imitació de la realitat. 

Dins de les Primeres Avantguardes s'integra el Surrealisme, estil caracteritzat per les seves imatges inquietants i estranyes, pròpies dels somnis i del subconscient.

Els surrealistes feien gala d’una minuciositat gairebé fotogràfica en el tractament dels detalls.

Salvador Dalí fou un dels artistes més actius del moviment surrealista. Va desenvolupar el mètode paranoicocrític, basat en associar imatges arbitràries amb la voluntat de plasmar el món irreal: el somni. L’artista empordanès utilitza una iconografia personal en les seves obres.

La persistència de la memòria, cèlebre obra daliniana, evoca el tema universal del pas del temps. En la pintura podem observar-hi els rellotges tous, que representen el record, i el rellotge dur, que significa el present, aquelles vivències que encara no s'han integrat en la memòria.

D'altra banda, el pintor també va voler incorporar els pans en la seva obra. Especialment, els pans de tres crostons, presents en la decoració de la façana del Teatre-Museu Dalí, edifici coronat pels emblemàtics ous dalinians. Dalí tenia un gran interès per tot allò dur per fora i tou per dins, això explica la seva obsessió amb el pa i els ous, que alhora constitueixen aliments bàsics per la nostra alimentació.

Del món animal, les llagostes causaven una por gairebé obsessiva a l’artista de Figueres. Pel que fa les formigues, també apareixen en l’univers dalinià.